Oversluiten van uw hypotheek

U heeft een koopwoning maar geen verhuisplannen. U bent wel op zoek naar mogelijkheden om uw maandlasten te verlagen. Bekijk samen met uw hypotheekadviseur wat het oversluiten van uw hypotheek oplevert. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op uw woonlasten.

Benieuwd of oversluiten ook voor u interessant is? Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek bij u thuis.
Oriënteren is altijd gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak

Wat is oversluiten?

Bij oversluiten lost u uw huidige hypotheek volledig af met een nieuwe hypotheek. Deze brengt u onder bij uw huidige geldverstrekker of een nieuwe partij. U kunt hierbij kiezen voor een nieuwe hypotheekvorm.

Is oversluiten zinvol in mijn geval?

Oversluiten kan interessant zijn maar kost altijd geld. U gaat pas besparen wanneer de actuele rente lager is dan wat u nu betaalt en wanneer de totale kosten lager zijn dan het totale rentevoordeel. Dat lijkt een simpel rekensommetje. Toch is het verstandig om samen met uw adviseur de mogelijkheden in kaart te brengen.

Oversluiten naar een NHG-hypotheek

Wilt u maximaal profiteren van de voordelen van oversluiten? Kies dan voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Dit is een voordelige hypotheek waarmee u tevens het risico op een restschuld verkleint.

Andere hypotheekvorm kiezen

Vindt u meer zekerheid belangrijker dan lagere maandlasten? Wilt u bijvoorbeeld van uw beleggingshypotheek af? Afhankelijk van uw situatie kunt u oversluiten of kiezen voor een interne omzetting binnen uw huidige hypotheekinschrijving. U betaalt dan geen taxatie- en notariskosten en lagere advieskosten.  

Gratis & vrijblijvend oriënteren

Bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft om over te sluiten? Vraag een oriënterend gesprek aan met uw hypotheekadviseur. Dit is altijd gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak