Welke verzekeringen heeft u nodig als u een hypotheek afsluit?

En welke partij heeft de beste voorwaarden in uw situatie? Uw hypotheekadviseur zoekt het voor u uit. 

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Wilt u een hypotheek afluiten? Dan is de kans groot dat u een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft. Een overlijdensrisicoverzekering keert uit wanneer u voor een bepaalde datum overlijdt. Met het vrijgekomen bedrag kunnen uw partner of andere nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek (gedeeltelijk) aflossen. Zo is het mogelijk om in de woning te blijven wonen. 

Overlijdensrisicoverzekering en NHG

Kiest u voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan is een van de voorwaarden dat het hypotheekbedrag boven 80 % van de marktwaarde van uw woning wordt afgedekt met deze verzekering. Bij hypotheken zonder NHG verschilt deze grens per geldverstrekker. Uiteraard kunnen wij u hier uitgebreid over informeren en adviseren.

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering keert uit bij inkomensdaling als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Met zo'n verzekering kunt u gedurende een bepaalde periode (een deel van) de maandelijkse hypotheeklasten betalen. Het afsluiten van deze verzekering kan deel uitmaken van ons advies.

Hypotheek en overige verzekeringen

Vaak verplicht de hypotheekverstrekker u om een woonhuisverzekering afsluit. Daarnaast is er een aantal andere verzekeringen waar u aan moet denken. Om het u makkelijk te maken hebben we voor u een checklist samengesteld:

Gratis & vrijblijvend oriënteren

Wilt u weten welke verzekeringen u nodig heeft bij het afsluiten van uw hypotheek? Uw hypotheekadviseur zet ze voor u op een rijtje als onderdeel van het hypotheekadvies. Wilt u zich gratis en vrijblijvend oriënteren op het afsluiten van een hypotheek bij Univé Het Zuiden? Maak dan een afspraak voor een oriëntatiegesprek bij u thuis

Maak een afspraak